top of page
engin-akyurt-Hlkuojv_P6I-2.jpg

Tietoisuuustaidot:
silta yhteyteen ja tasapainoon

Tietoisuustaidot: Welcome
Tietoisuustaidot: Text

Taito pysähtyä, havaita ja tehdä viisaita valintoja

Tietoisuustaitojen harjoittelulla on tärkeä rooli  monimutkaistuvassa maailmassa. Tarvitsemme sisäisiä taitoja, jotta osaamme auttaa itseämme pysähtymään, reflektoimaan, havainnoimaan, palautumaan, keskittymään ja tekemään viisaita valintoja. 
 

Organisaatioissa ymmärretään nykyään yhä paremmin sisäisten taitojen merkitys hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen vahvistajina. Tietoisuustaitojen kenttä on laaja: yksinkertaisimmillaan kyse on lyhyistä läsnäoloharjoituksista ja toisaalta pitemmissä prosesseissa päästään syvemmälle omien ajatusmallien kehittämiseen ja vaikkapa oman luovuuden vahvistamiseen.
 

Kun opimme läsnäoloa, myötätuntoa, tarkkaavaisuutta ja itsetuntemusta, edistämme samalla arvostavaa vuorovaikutusta toisiin ihmisiin.

 

Tietoisuustaidot ovat silta ymmärrykseen ja yhteyteen. Ne auttavat tunnistamaan omia tunteita, ajattelutapoja ja toimintamalleja. Voimme löytää keinoja siihen, kuinka säilyttää avoin, utelias, opiskelijan mieli koko elämän ajan. Voimme oppia myötätuntoista suhdetta itseen ja toisiin.
 

SeeMagic_pallo.png

Pyydä oma koulutus

Mirkka_N2_edited.jpg

Olen koulutettu Mindfulness työssä -ohjaaja ja opiskellut sisäisen kasvun teemoja jo yli 20 vuotta. Olen pitänyt lukuisia mindfulnessiin ja tietoisuustaitoihin liittyviä koulutuksia organisaatioissa. Helsingin työväenopistossa olen opettanut vuosien ajan luovuuteen ja tietoisuustaitoihin liittyviä kursseja. Olen myös vetänyt avoimia verkkokursseja luovan asenteen teemasta .

Voit tilata ryhmällesi tai organisaatiollesi työpajan, luennon tai koulutuksen. Suunnittelen kokonaisuuden aina toiveiden ja kohderyhmän mukaan.

 

Pidän koulutuksia mm. näistä teemoista:

  • Tietoisuustaidot työelämässä: neljä askelta

  • Mindfulness ja luova taajuus

  • Mindfulnessin perusajatuksia

Mindfulness ja luova taajuus

jr-korpa-tTQHuiTJwSU-unsplash.jpg

Tervetuloa!
Ke 15.3.2023 klo 16 -18, Veren toimisto, Helsinki


Avataan mieleen luovia väyliä tietoisuustaitojen keinoin! Työpajan lähtökohtana on tutkia yhteyttä omaan luomisen lähteeseen – siinä mindfulnessin lähestymistavasta on suuri apu. Tutustumme luovuuden olemukseen ja teemme läsnäoloharjoituksia sekä helppoja luovuuskokeiluja. Saat mukaasi neljä avainta oman luovan taajuutesi vahvistamiseen.
 

Mitä luovuus on juuri sinulle ja miten se näkyy elämässäsi? Paja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu täällä: 
https://www.edellakavijat.fi/tapahtumat/menetelmapaja-k2023

Pysähdy hetkeksi.
Hengitä.
Muista kuka olet.

IMG_20190825_m_edited.jpg
Kokemuksia osallistujilta

LUOVUUS: Luovan ajattelun avaimet / Luova asenne -verkkokurssi

"Luovan ajattelun kurssi herätti minussa halun luoda jotain uutta. Koen saavani vahvistusta työlleni harjoitteista ja sinun esittelemistäsi luovuuspointeista. Osaat kiteyttää kirkkaasti asioista olennaisen, se on lahja pursuavassa maailmassa!"

****

 

"En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta kurssi olikin todella syvällistä asiaa. Kurssin harjoitteet olivat todella hyvät! Erittäin monipuolista noin pienessä ajassa. En olisi uskonut, että heittäydyin kuin itsestään niihin kaikkiin suurella ilolla. Minulle yksi tehtävä avasi kauan kiinni olleen oven.

Mielestäni kurssilaisten tarinat olivat tärkeä osa kurssin kokonaisuutta. Ihmiset olivat ihanan avoimia. Kurssista jäi todella paljon ajatuksia ja intoa. Ja kiitollisuutta. Kiitos siis sinulle hyvästä kokemuksesta. Olet selvästi oikealla alalla ja asialla."

*****

"Mirkan ihmistä ymmärtävä ote asioihin ja ihmisiin loi ilmapiirin, jossa kaikki saivat olla mitä olivat. Ei vähääkään mitään pinnistämistä vaan vain pulppuamista, yhteyttä omaan loputtomaan luovuuden lähteeseen ja tiedostamattomaan. Lyhyessä ajassa saimme esiin tosi paljon oleellista itsestämme!"

*****

 

"Koska olet selkeästi pohtinut asioita paljon, ilmaisusi oli äärimmäisen selkeää ja miellyttävää kuultavaa. Luomasi rakenne oli yksinkertaisuudessaan toimiva ja selkeytti harjoitteiden vastaanottamista. Tuli tunne, että tiedän, missä mennään. Koin valmennuksen tunnelman todella turvallisena ja levollisena. Se palveli hyvin kokonaisuutta ja avautumista.”

*****

 

”Ihana nollaushetki, jossa pääsi irti työhuolista ja sai ajatukset vapaalle. Oli myös todella mukavaa ja mielenkiintoista tutustua työkavereihinsa tältä kantilta: jakaa yhteistä leikkiä ja oppia siinä samalla ihan uusia puolia työtovereista. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka erilaisia luomuksia kukin kehitti, kuinka jokaisella tosiaan on omanlaisensa ajatuksenjuoksu.”

*****
 

Hienosti ja kannustavasti toteutettu verkkokurssi! Harjoitukset ja tehtävät olivat mahdollisia tehdä arjen kiireen keskellä. Oli monipuolisia läsnäoloharjoituksia ja omaa ajattelua avartavia ja rajoittavia uskomuksia poistavia tehtäviä.Huikeaa on ollut pohtia luovuutta, löytää leppoisuutta omaan olemiseen ja tehdä rohkeita päätöksiä. Sissitason tehtävät ovat olleet hauskoja ja saaneet hymyilemään. Todella monipuolisesti olet meitä kurssilaisia johdattanut eteenpäin. Sydämelliset kiitokset tästä kurssista. Hieno kokonaisuus tulevillekin kurssilaisille!

 

*****

 

Koen, että luovuuden ilmaisun liekkini on voimistunut kurssin aikana, ja tapani tuoda sitä esiin konkreettisesti. Luovuutta saa virrata elämääni muillakin tavoin, niin moniin asioihin voi sitä lisätä. Hienosti rakennettu kurssi, sisällössä paljon tietämistä ja luovuutta. Suosittelen kaikille luovuudesta kiinnostuneille! Kokemus oli miellyttävä, sain innoitusta ja tukea omaan luovuuden käyttöön.

 

******
 

Kurssi antoi mahdollisuuden ajatella toisin. Vaihtaa näkökulmaa uuteen. Pysähtyä.

Oman luovan hetken löytäminen päivittäin auttaa jaksamaan. Ei sen tarvitse olla mitään ihmeellistä. Sen voi löytää missä ja milloin vaan. Rannalla. Bussissa. Ruokaillessa. Kadulla. Ihanaa vain ajatella ja katsella. Pysähtyä.
 

*****

 

Kurssi oli mukavan tiivis ja selkeä sekä herättelevä paketti luovuusasiaa. Tehtävät olivat mielenkiintoisia. Itse aihe ja ryhmäkin oli kiva; mukava oli lukea muiden kokemuksia. Tehtävät oli jäsennelty selkeästi osioihin.
 

*****
 

Kurssilla tunnistin tilanteita, joissa uskalsin päästää luovuuteni esiin ja samoin opin antamaan arvoa omalle luovuudelleni, rohkaisemaan itseäni jatkamaan inspiraationi suuntaan, vaikka ensimmäinen sisäinen ääni olikin kriittinen. Sisällöt olivat kiinnostavia ja helposti lähestyttäviä. Inhimillinen ja lämmin suhtautumisesi kannusti juuri sellaiseen luovuuteen, jota pidän merkityksellisenä.
 

*****

 

Kiitos inspiroivasta kurssista! Tästä sai loputtomasti ammennettavaa. Kun heräsin huomaamaan oman luovuuteni tasot, sen kokemisesta syntyi syvää iloa. Kurssi oli hyvin toteutettu, materiaalia sai säännöllisesti. Koin, että kokemukseni otettiin hyvin huomioon kurssin aikana.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

MINDFULNESS: Mindfulness työssä / Mindfulnessin perusteet / Tietoisuustuokiot

"Mindfulness-kurssi oli erittäin positiivinen kokemus. Käyn läpi säännöllisesti saamaani materiaalia ja hyödynnän sitä niin arjessa kuin työssä ja kaikissa ihmisten kohtaamisissa. Sait minut innostumaan aiheesta todella!"

*****

"Kiitos mindfulness-kurssista, sain siitä paljon pohtimisen aihetta ja intoa muuttaa omia vanhoja ajatusmalleja. Tunnit oli hyvin rakennettu, oli tietoa ja rauhoittavia harjoituksia, keskustelun kautta oli kiva kuulla toistenkin ajatuksia. Itselleni etenkin harjoitukset toimivat hyvänä herättäjänä, kun ymmärsin, miten paljon omia kaavoja voi muuttaa. Olet aito ja selkeä ohjaaja, oli helppo olla mukana. Nyt vaan opit käyttöön, itsestähän se on kiinni."

*****

”Tällaiset pysähtymishetket tulevat tarpeeseen, vaikka kiire yleensä onkin. Itse sain tietoisuustaitojen tuokiosta uutta virtaa ja myös uusia ’ajatuksen siemeniä’. Jäin miettimään läsnäolon merkitystä. Eniten yllätti se, miten iso muutos omassa olossa tapahtui lyhyessä ajassa.”

 *****

”En tiennyt tietoisuustaidoista entuudestaan mitään, joten oli kiinnostava päästä tutustumaan aiheeseen. Sessiosta tuli rauhoittunut olo. Mirkan rauhallinen olemus ja ääni sopivat hyvin tilanteeseen.”

*****

"Oli todella hienotunnelmainen sessio, rauhallisesti etenevä mutta koko ajan uutta esiin soljuttava. Hyvin toimivia harjoituksia, joissa jokainen sai katsoa sisimpäänsä ja nostaa sieltä esiin mitä sitten tulikin."

bottom of page